Ulusal Kurmaca

Emre Kavuk

1983 İskenderun doğumlu. 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümünden mezun oldu. İlk uzun metraj projesi olan ‘Güzel Günler Göreceğiz’ filmiyle 48. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, En iyi film ve en iyi senaryo ödüllerini almıştır.

Vildan Erşen

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı mezunu olan Erşen, film kariyerine Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği “Ben O Değilim” (2013) adlı uzun metraj filmde yürütücü yapımcı olarak başladı. 2017 yılında kendi yapım şirketi Gataki Films’i kurdu. Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği “Yol Kenarı” (2017) , “Kerr” (2021) ve ''Idea'' (2025) adlı uzun metrajlı filmlerinin yanında Mahsum Taşkın'ın ''Garan'' (2024) adlı kısa filminin yapımcılığını üstlendi. Belçika- Türkiye- Almanya ortak yapımı olan Volkan Üce'nin yönetmenliğini yaptığı ''2M2'' isimli belgesel filmin ortak yapımcılığını yürüten Erşen, Avrupa Film Akademisi ve EWA üyesidir. Uzun ve Kısa Metrajlı projeleriyle katıldığı uluslararası programlardan bazıları: Nipkow Programme (2020), Cannes L’Atelier (2021), Tallinn Black Nights Co-Production Market (2021), Singapore Asian Producer Network (2022), Berlinale Talents (2023), Köprüde Buluşmalar (2023) ve Produire au Sud (2023).

Görkem Yeltan

Konservatuvar tiyatro bölümü mezunu olan Yeltan çeşitli diziler, filmler ve oyunlarda rol almıştır. Oynadığı filmlerden Uzak İhtimal ve Eylül filmleriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür. İki gazetede çocuk edebiyatına ilişkin makaleleri yayımlanan yazarın basılmış on dokuz çocuk kitabı vardır. Yirminci kitabı “Sarmaşık ve Kaktüs” büyüklere yazılmış bir masalıdır. Şarkı sözü yazarlığı yapmıştır. Senaryo ekibinde yer aldığı Uzak İhtimal filmiyle en iyi senaryo ödülünü de almıştır. Bu film Rotterdam Film festivalinde en iyi film ödülü almıştır. Yurtdışında ve ülkemizdeki uluslararası film festivallerinde jüri üyeliği yapmıştır. Görkem Yeltan’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Yemekteydik ve Karar Verdim filmi dünyadaki pek çok festivalde ülkemizi temsil etmiştir. İkinci uzun metraj filmi Bağcık da festival yolculuğundan sonra vizyona girmiştir. Mehmet Güreli’nin Dört Köşeli Üçgen filminin senaristi ve yapımcılarından biridir. İKSV Uluslararası Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan “Ben Anadolu” oyununu sahneye koymuştur. (2020)